Spännande kuriosa – Melodifestivalen

Melodifestivalen 2018
1965 – Ensam är stark?

Detta året sjöng den mångsidige operasångaren Ingvar Wixell alla låtar i Melodifestivalen. Vad är oddset på att det skulle hända idag?

1971 – Rolig final?

Ja, nästan samma sak igen! Detta året sjöng Family Four alla bidrag i finalen. Det gick vilt till förr!

1972 – Allt för Cornelis!

Detta året så fick man minsann piffa till Melodifestivalens regler lite granna. Detta eftersom Cornelis Vreeswijk, som var nederländsk medborgare, skulle tilltåtas att skriva en låt åt sig själv. MInns ny vilken låt? Ja, det var låten ”Önskar du mej, så önskar jag dig”.

1973 – Uppror i Sverige

Tro det eller ej, men ABBA vann inte Melodifestivalen 1973 med låten ”Ring Ring”. Du hör säkert den i huvudet nu? Detta ledde till vilda protester i Sverige och man bestämde sig för att sätta ihop jurygrupper med vanliga svenska medborgare – istället för expertgrupperna man haft tidigare. Året efter, 1974, ja så sopade minsann ABBA banan under Melodifestivalen och vann allt med låten ”Waterloo”. Fantastisk låt!

1993 – Telefonstorm

Detta va året då tittarna kunde ringa in sina egna röster – och vad tror ni hände= Jo, hela telefonnätet överbelastades. MEn tillslut blev allt färdrigt och vinnarna av Melodifestivalen 1993 blev Arvingarna med sin låt ”Eloise.

2015 – Storvinnaren Måns

Ingen har väl glömt att Måns Zelmerlöw vann Melodifestivalen 2015 med låten ”Heroes”? Nä, jag trodde väl det! Men, ni kanske hade glämt att det var den största vinstmarginalen i Melodifestivalens historia! Sug på den! Sen vann ju Måns hela Eurovision efteråt, men den spar vi till en annan dag.